Eroryhmässä on tilaa tunteille

Kun lapsen elämä ja tunteet menevät solmuun vanhempien avioeron vuoksi, voi apua hakea seurakuntien järjestämistä vertaisryhmistä. Ne tarjoavat mahdollisuuden tavata samassa elämäntilanteessa olevia lapsia ja nuoria sekä jutella omaa mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Eron keskellä tunteitaan selvittelevälle lapselle on usein huojentavaa huomata, ettei hän ole yksin omien pohdiskelujensa kanssa. Naapuripulpetissa tai naapuritalossa saattaa myös olla lapsi, joka painii samanlaisten ongelmien kanssa ja jonka perheelle sama arka asia on ajankohtainen.

Vertaisryhmissä käydään keskustelua avioeroon ja lapsen elämään liittyvien teemojen ympärillä. Keskusteluun osallistuminen on vapaata ja vapaaehtoista, joten ryhmässä on lupa olla hiljaakin ja kuunnella muiden kokemuksia.

Vertaisryhmässä puhuminen on luottamuksellista ja siellä juteltavat asiat pysyvät ryhmän sisäpuolella. Niitä ei kerrota vanhemmille, kavereille eikä kenellekään ulkopuoliselle. Ryhmän tuotoksia ei saa myöskään käyttää huoltajuuskiistoissa tai muutoin eroriitojen välineenä.

Ryhmät ja ilmoittautuminen

Kevät 2017

Lasten eroryhmä 27.2 - 3.4.2017 klo 17.30 Vimmassa Torin Kulman tilassa (Aurakatu 16, Turku)
Turun ja Kaarinan srk-yhtymän järjestämä 1-3 -luokkalaisille.
Vetäjinä johtava nuorisotyönohjaaja Mirka Simonen ja perhetyöntekijä Marjaana Erkamaa.

Yleisön pyynnöstä olemme mahdollistaneet aikuisten ryhmäkeskustelua lasten eroryhmän ajaksi.
Aikuisten ryhmä kokoontuu samaan aikaan ja samassa paikassa kuin lastenkin ryhmä. Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Ryhmässä keskustellaan samassa elämäntilanteissä olevien perheiden kanssa. Aikuisten ryhmän vetäjänä toimii aluekoordinaattori Teija Hallbäck-Vainikka Yhden Vanhemman Perheiden Liitosta

Ilmoittautuminen 27.1.2017 mennessä tästä.

Lisätietoja

Vetskari-ryhmistä ja mahdollisista muista ryhmistä voi kysyä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Kasvatusasiain keskuksesta: vs. nuorisosihteeri Iikka Viitanen, p. 040 3417298, iikka.viitanen@evl.fi

Aikuisten eroryhmistä ja Perheasiain neuvottelukeskuksen tarjoamasta keskusteluavusta parisuhde- ja perheongelmissa löydät tästä.

Maksutonta ja anonyymia keskusteluapua elämän kriiseihin tarjoavat myös kirkon ylläpitämät Palveleva puhelin (p. 01019-0071, ppm/mpm) ja Palveleva netti: www.verkkoauttaminen.fi